Ostropel de pui

de Rocsi in Pui, 19 Iun 2010 | 10762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de pui ( copanele si pulpe superioare am folosit eu)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 gr rosii in suc propriu (sau o cana suc de rosii)
  • 1 lingura faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu.
Puneti ceapa si morcovul, le sotati 2-3 minute.
Turnati apa cat sa acoperiti bucatile de pui.
Presarati sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru si foaia de dafin.
Amestecati totul, acoperiti cu un capac.
Rosiile le tocati marunt.
Usturoiul il curatati si il pisati.
Incercati puiul cu o furculita si cand este patruns, dati drumul rosiilor.
Invartiti si lasati sa fiarba fara capac.
Dupa vreo 5 minute, amestecati intr-o cana faina cu 3-4 linguri apa rece, o treceti prin sita direct in oala.
Amestecati repede sa nu se formeze cocoloase.
Dati drumul si la usturoi.
Mai lasati sa dea cateva clocote si trageti cratita deoparte.
Presarati putin patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Merge perfect cu un piure cremos de cartofi sau chiar cu niste mamaliga calda.
Pofta buna! 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.06.2010, 19:43

stiu k nu ai zis cu rautate stai klma....ziceam asa dak cuiva nu ii place sa ma ocoleasca ca nu ma supar

nadina73 1

24.06.2010, 17:31

foarte bun nota maxima rocsi

Rocsi 1

24.06.2010, 18:24

multumesc nadina..mereu o draguta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de pui